23 maaliskuuta oli ilmeisesti kansainvälinen "puppy day". Siitä tuli jostain syystä mieleen jonnekin syvälle mielen hämähäkinverkkoihin vuosikausiksi unhoittunut, melkein tarkalleen kymmenen vuotta sitten kuvattu videopätkä, jossa punaiseen villapaitaan puettu pikkuruinen Myttiäinen ulkoilee kanssani ja on hädin tuskin maiharini kokoinen. Vaan missä video? Tiesin sen olevan olemassa muuallakin kuin pääni sisällä, mutta tällä hetkellä esim. tietokoneen ulkoinen kovalevy (jonka piti olla turvallisin paikka säilöä tärkeät kuvat ynnä muut dokumentin) on heittänyt henkensä, eikä videota löytynyt mistään muualtakaan. Paitsi kaikeksi onneksi videon kuvaajan Urhon varastoista (luontoäirelle kiitos ihmisistä, jotka pitävät asiansa organisoituina!), josta hän ystävällisimmin kaivoi ilokseni tämän tietyn klipin ja sen lisäksi vielä kaksi muuta!

https://youtu.be/o2uoK1rP72Y

Täällä istun nyt sielu sykkyrällä, koska voi kuinka pieni ja silkinmusta minun pikku Myttyni olikaan kymmenen vuotta sitten! Sydän sulaa.

https://youtu.be/vhAuAeTWvKw

Nykyään fröyvä on jonkun verran - ei järin paljon, mutta kuitenkin - suurempi ja hiukan harmaampi, mutta häntä, se se heiluu aivan entiseen malliin, ja samalla tavalla teputtaa etukäpälillään Mytty joka aamu yhäti, kuin tuossa videolla pehmokuutiolla leikkiessään.

https://youtu.be/lluiFDcizHM

Ei tässä muuta, mutta loppukaneettina tähän tämä ajatus: videoikaa ihmiset rakkaitanne. Ottakaa vaikka pikselöityneitä kännykameravideoita. Ne videot ovat kultaa.
Ja leppoisaa pääsiäistä :)